Klachten opgezette buik

Stekende pijn in de buikEen opgezette, gevoelige of pijnlijke buik kan erg vervelend zijn. Dit kan verschillende klachten met zich meebrengen en de verschillende klachten hebben ook verschillende risico’s. Het is verstandig om op de hoogte te zijn van de risico’s van de klachten, indien deze bij jou van toepassing zijn. Houdt daarom de symptomen van de klachten goed in de gaten.

 

Misselijkheid

Misselijkheid kan zich in veel gevallen voor doen als gevolg van vele verschillende varianten. Misselijkheid kan bijvoorbeeld een gevolg zijn van te veel alcoholgebruik, wagenziek, voeding, griep, zwangerschap allergie etc. Er dient te worden nagegaan of de misselijkheid is veroorzaakt door een van de voorgaande gevallen.

Darmklachten

Darmklachten kunnen ook een oorzaak zijn van een opgezette of opgeblazen buik. De bekendste aandoeningen bij darmproblemen zijn malabsorptie en Prikkelbare Darm Syndroom (PDS). Bij deze aandoeningen kun je last hebben van het slechte verteren van voedsel of vaak last erg vaak last van ontlasting, waarbij deze ook erg dun kan zijn.

Harde Buik

Een gevoel van een harde buik kan een onprettig gevoel zijn en een oorzaak van een misselijk en opgezette buik zijn. Vaak gaan mensen er van uit dat dit direct te maken heeft met een zwangerschap, wat lang niet altijd het geval is. Het gevoel van een harde buik kan namelijk meer oorzaken hebben die tegen zijn te gaan. Obstipatie is een veel voorkomend iets waarbij er een ophoping plaatsvind in de dikke darm van de ontlasting. Deze wordt over het algemeen vaak hard, wat vervolgens het harde, opgezette gevoel in de buik veroorzaakt.

Diarree

Vrijwel iedereen heeft weleens last van diarree. Toch is het niet prettig en het liefst wil je het voorkomen of zo snel mogelijk tegengaan. De oorzaak van diarree is zo uiteenlopend dat er geen directe oorzaak voor is aan te duiden. Men dient er bij na te gaan of er veranderingen hebben plaatsgevonden in de laatste periode voorafgaand aan de klachten van diarree.

1 Reactie op "Klachten opgezette buik"

 1. Saira rehman says:

  Hoi,

  Ik heb sinds 3 dagen heel erg veel pijn in mijn buik het is ook opgezwolle

  Maakt niet uit wat ik doe Het doet erg pijn

  Ik heb zulke klachten nooit eerder gehad

  Het is een stekend drukke gevoel met daarnaast ook soms zeurende pijn erbij

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *