Te veel en te snel eten

eetlustEen volle buik, misselijk of een onprettig gevoel voor of na het eten komt vaak door te veel of te snel eten, maar kan ook andere oorzaken hebben. Wanneer je hier geregeld last van hebt wanneer je erg veel hebt gegeten of in alle haast meer aardappelen hebt gegeten dan normalerwijs, is de oorzaak wellicht wel dat je de volgende keer rustiger en minder moet eten.

We hebben voeding nodig om ons lichaam van energie te voorzien. De spijsvertering in de darmen zorgt ervoor om de vitaminen en mineralen uit de voeding te halen en ons lichaam hiervan te voorzien. Daarbij moeten de darmen echter wel in staat zijn om alle voeding ook daadwerkelijk te verwerken. Stel je voor dat je slechts 3, of zelfs maar 2 keer per dag eet en daarbij zeer grote porties opschept. Je lichaam krijgt alle voeding in dat geval in een keer binnen en kan niet alles direct verwerken. Hier krijg je een vol gevoel van en je lichaam gaat de extra’s (de voeding die niet kan worden verwerkt) opslaan in de vet cellen. Dit is ook nog eens nadelig wanneer je graag een paar pondjes wilt afvallen. Daarom is het verstandig om meer maaltijden per dag te nemen en bij iedere maaltijd kleinere porties. Zo wordt je lichaam de hele dag van voeding/energie voorzien, wordt er geen/minder vet opgeslagen en krijg je minder last van het misselijke of volle gevoel in je buik.

Daarbij kun je er ook voor kiezen om tussen de grote maaltijden een paar tussendoortjes te nemen. Soms wordt er gezegd dat je in een dieet geen tussendoortjes meer mag nemen. Dit hangt af van de tussendoortjes waar je voorkeur naar uit gaat. Snoepen en koekjes eten komt natuurlijk nooit ten goede wanneer je op dieet bent. Het nemen van gezondere tussendoortjes, zoals groente, fruit of een muesli reep zorgt ervoor dat je geen honger krijgt en bij de volgende maaltijd teveel eet.

1 Reactie op "Te veel en te snel eten"

  1. Saida says:

    Beste, ik heb al een tijdje een vreselijk opgezet gevoel in mijn buik, t begon met een vreselijke kramp en misselijkheid en braken, ben gelijk naar huisartsenpost gegaan maar daar zeiden ze dat ik nierstenen had leen aan mijn buik gevoeld en toen de urine werd gecontroleerd was die prima, 2 dagen zware pijn ik ben overgegaan op kruiden thee. Vervolgens bleef de opgezet gevoel komen en gaan met krampen. Nu inmiddels 12 dagen later en ik heb t gevoel dat ik ga ontploffen. Vanochtend een echo laten doen was er niks te zien. Ben echt teneinde raad

Geef een reactie:

Verplichte velden zijn gemarkeerd met *